Na Potáborovém festivalu nás čeká smysluplná dobrovolnická činnost, kapely, workshopy, vzpomínky na letní akce, úžasní lidé a pravá brontosauří atmosféra…

🎸 Koncerty

Na boskovickém Potáborku si budeš moct užít koncerty dvou kapel. Ty vystoupí v sobotu večer. Na koho na letošním Potáborku zapaříš?

Oranžáda

Dříve studentská kapela vystupující pod pracovním názvem Balkán to dnes rozjíždí pod oficiálním názvem Oranžáda. Nádech Balkánu jí ale už zůstal. Není tajemstvím, že se kapela nechá inspirovat jen těmi nejlepšími a to jsou Fanfare Ciocarlia, Goran Bregovic, Boban, Marko Markovic a další. Těš se tak na pořádnou pařbu v sobotu od 21:30.

Ateliér

Na letošním festivalu nám zahraje brněnská kapela Ateliér. Zaujmou tě písně na pomezí několika žánrů. Kombinují rock, folk, world music a vycházejí z lidové hudby. Jejich poslední album „Kalevala“ je i více tanečnější a můžeš se tak těšit na pořádnou párty. Na Ateliér se chystej v sobotu v 19:30.

🌳 Dobrovolnická práce

Hlavní náplní sobotního dopoledne bude tradičně dobrovolnická práce. Ta bude různorodá a každý si tak bude moci přijít na chuť tomu co ho baví. Čeká nás práce pro Boskovice. Podrobnosti doplníme, ale už víme, že budeme například čistit svahy kolem hradu.

⚒️ Workshopy

Příležitost vyzkoušet si něco nového budeš mít kromě práce také na některém ze sobotních workshopů. Těš se třeba na výtvarný workshop, pohybovou hru a další aktivity.

Máš námět na zajímavý workshop, který chceš na Potáborku uspořádat? Napiš nám na festival@brontosaurus.cz.

⛺ Sdílení a promítání z letních akcí

Připomeneme si úžasné zážitky a důležité momenty letošní táborové sezóny. Čeká nás úderná Pecha Kucha prezentace, na kterou se můžeš těšit během sobotního odpoledne. Pokud jsi organizátor či organizátorka letního tábora, s přípravou Pecha Kucha neváhej! Během tří minut budeš mít prostor povědět ostatním, jak skvělý tvůj tábor byl – co na něm bylo jedinečného, ale i jaký fuckup vás při organizování potkal. Konkrétní zadání prezentací pošleme do mailu všem organizátorům letních akcí.

🍵 Doprovodný program

Kromě koncertů a workshopů na Tebe čekají hry z dílny různých brontosauřích organizátorů. Těš se na brontosauří ekostan, výstavy a promítání fotek z táborů. Na místě bude taky tradiční pekárna a čajovna, ve které se můžeš občerstvit a zahrát si deskovky nebo prokecat celou noc. Na festivalu seženeš brontosauří merch – trička, tašky, placky, hrnečky, zápisníky atd… Večer uděláme pořádný táborák a oprášíme kytary.

🥇 Soutěže o ceny

Jak už bývá zvykem, pořádáme i letos soutěž o nejlepší fotku z tábora a největší počet přihlášených účastníků z tábora. Pošli tři soutěžní fotografie z daného tábora na festival@brontosaurus.cz, pro další soutěže nezapomeň v přihlášce uvést zda jsi člen/ka některého z článků a jakého tábora jsi se letos zúčastnil/a.

🍃 Předávání březových lístků

Potáborko je také každoroční příležitost ocenit skvělé organizátory a aktivní Brontosaury za jejich činnost a přínos v práci s dětmi a mládeží. Je v Tvém okolí někdo, kdo by si podle Tebe zasloužit symbolické ocenění získat? Více o udílení březových lístků a jak na to si můžeš přečíst na Mozku, pokud chceš někoho ocenit, kontaktuj Codyho nebo Terku.

🧑‍🤝‍🧑 A to nejlepší ze všeho – setkání s přáteli!

Potkáš se s přáteli z letošních prázdninových akcí i s ostatními brontíky. Poklábosíme v čajovně, při práci a večer u táboráku naladíme kytary a užijeme si pořádnou brontosauří párty!

Chceš tam být s námi?